Harrie Nederpelt: 72 jaar en nog altijd aan de slag!

Harrie Nederpelt: 72 jaar en nog altijd aan de slag!

Met 72 jaar is Harrie Nederpelt de oudste medewerker van Doen Uitzendorganisatie. Zelfs na zijn pensioen werkt de Hoensbroekenaar nog drie dagen in de week als constructieschilder.

“Met geloof, hoop en liefde kom je een heel eind”, zegt Harrie als we hem vragen wat zijn geheim is. De kwieke zeventiger begon als tiener bij een bedrijf dat de opbouw van vrachtwagens maakte en stroomde daarna door naar de spuiterij. Het schilderen zat hem in de vingers, waarna de overstap naar zijn huidige vak zo gemaakt was.

Bij bedrijven als Smeets en Cuijpers is Harrie niet alleen een vertrouwd maar ook geliefd gezicht. “Ik ben niet iemand die zich zomaar ziek meldt. Dat is belangrijk voor me. Op het werk, in de fabriek, is mijn motto: eerst komt de veiligheid, daarna komt de kwaliteit.”

Hoe lang Harrie nog doorgaat met werk weet hij nog niet: “Ik bekijk het van seizoen tot seizoen.” Aan zijn gezondheid zal het in ieder geval niet liggen, volgens Harrie houdt het werk hem in beweging. De Hoensbroekenaar is naar eigen zeggen dan ook nog steeds kerngezond.